galip sayılır bu yolda hicabi bey

yenilgi: ispanya’daki iç savaş günlerinde unamuno’ya sorarlar: “siz hangi taraftansınız üstat?” cevap büyüleyicidir: “hangisi yenilirse ondanım.” beckett emmi de mazo mazo konuşur kıçının kenarıyla: “yenil, bu sefer daha iyi yenil!” deyu. lan yenileyim yenilmesine de, millet bozuk türkçesiyle bunu “yemek” fiilinin edilgin hali zannedecek, sonra da müshil almışçasına helâya koşturacak aq. (evek arkadaşlar, “lavabo”ya diil; “lavabo”ya sıçanlardan hiç hazzetmiyom, üstüne üstlük bi de kadın değil de “ba[ğ]yan”salar aman diyeyim.) hem hangi sefer, emin oktay tarihinde geçen zigetvar seferi mi? şaka bi yana, beckett emmiyi de, unamuno dayıyı da pek severim. daha pek çoklarını severim öyle, hepsi de yeniliyor gözüküp de bal gibi yenenler taifesindendir. neyi yenenler? insanın ölümlülüğünü. diyeceksin ki “insanlık kendi eliyle dünyanın ağzına sıçıyor. saykonlu hemşehriler gelip bu gidişe bi dur demezlerse dünya yakında sizlere ömür! o vakıt ne beethoven kalacak ne rembrandt. sen ne ölümsüzlüğünden bahsediyon kardeş!” ben de derim ki sana cevaben, “milpardon efendi, insanlık yokolsa da beethoven’ın notaları, rembrandt’ın fırça darbeleri kalır evrenin bi yerlerinde. kaybolmaz. evrende hiçbir şey yitip gitmez. saykonlular bizi kurtarmaya tenezzül buyurmayabilir, ama onları kurtarır helbet.”

lan özlemişim lugatimizi. bu konuya da devam edeceğizdir, bitmez yenilgi bahsi öyle kolayından. bi dahaki sefere (viyana seferi) “mağlubiyet” diyecem, çünkü daha bi gösterişli ve şanına uygun o tilcik. örnek tümceyle şimdilik uzayayım ben: “galibiyet, yenilginin kızkardeşidir. önce kayınçoyla ahbap ol ki kızkardeşi kapasın hemşo!”

4 Yanıt

  1. Hicabi Bey,
    Beni mahcub ettiniz! Mahcub olmadım, siz mahcub ettiniz, bir kez daha yineleyeyim.
    Artık umudu kesmiş, sizi blogrolldan çıkarmıştımki, zımbaladınız beni!
    Ehh, alacağınız olsun!
    :)))

    • cevabımı şöylece sizin malikâneye bıraktım:

      oops, sadece o blog diil efenim! hepsinin de kapıları teker teker açıldı açılıyor! teessüf eylerim yani.

      ya peki jazzetta 2.0’ı niye aforoz ettiniz, deyin bakali!

  2. Azizim, bu bahsi nihayete erdirmenizin ardından, münkünse sözlüğünüzden “istek maddesi” rica edeceğim; buyurduğunuz ve ucundan değindiğiniz üzere lavabo, tuvalet, hela ve yüz numara arasındaki nüanslara değinip bizleri aydınlatacağınız.

    • elbette, bir emir telakki ederim isteğinizi, sevgili dostum. 2011 ne güne duruyor, di mi! elimden geldiğince birşeyler cızıktırırım işte, nasipse, önümüzdeki sene…

      size ve diğer bütün sevdiklerime, hayatı çoğaltacak, zenginleştirecek bir yeni 365 gün dilerim.

Yorum bırakın